понеділок, 26 липня 2021 11:20

Назвали кандидатів на посла США в Україні

Назвали кандидатів на посла США в Україні
Понад два роки в Україні немає посла США.

На посаду посла США в Україні розглядаються дві основні кандидатури - американського посла в Сербії Ентоні Годфрі і в Узбекистані Деніеля Розенблюма. Про це повідомило ZN.UA з посиланням на джерела.

При цьому у Роземблюма більше шансів відправитися до Києва.

Обидва посли були призначені на свої посади у 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говоритимуть Байден та Зеленський

Розенблюм у 2014-18 роки працював заступником помічника держсекретаря в Бюро Держдепу у справах Південної і Центральної Азії. У його обов'язки входило управління політикою США і дипломатичними відносинами з п'ятьма державами Центральної Азії - Казахстаном, Киргизстаном, Таджикистаном, Туркменістаном та Узбекистаном. У 2008-14 роках Розенблюм був координатором сприяння США Європі, Євразії і Центральної Азії.

Годфрі до свого призначення послом США в Сербії був заступником посла в Росії, а також працював в Бюро Держдепу у справах Близького Сходу, де відповідав за Ірак.

У липні тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент заявив, що Білий дім в найближчі тижні оголосить кандидатів на посла.

Понад два роки в Україні немає американського посла.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кандидатів на посла США в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі