середа, 28 жовтня 2020 17:56

НАЗК закриває реєстр електронних декларацій

НАЗК закриває реєстр електронних декларацій
"Рішення Конституційного суду повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991-й, коли взагалі у принципі не існувало ніякого антикорупційного законодавства", - голова НАЗК Олександр Новіков. Фото: РБК-Україна

Відсьогодні, з 18:00, реєстр електронних декларацій закриють на виконання рішення Конституційного суду України.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков, пише "Українська правда".

"Конституційний суд визнав 27-го числа – і сьогодні рішення опубліковано – неконституційним доступ громадян до інформації про доходи, видатки і майно як себе, так і всіх осіб, які отримують зарплату за рахунок податків України. Не буде реєстру декларацій. Рішення Конституційного суду повертає Україну не в 2013 рік, а в 1991-й, коли взагалі в принципі не існувало ніякого антикорупційного законодавства. Воно повністю скасовує всі механізми запобігання корупції, вибудувані за роки незалежності", - каже Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК заявило про корупцію в Конституційному суді. КС поскаржився Зеленському на тиск

У вівторок стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. Рішення ухвалив за конституційним поданням депутатів від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє".

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, що скористається законодавчою ініціативою, щоб спробувати повернути закон через Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК закриває реєстр електронних декларацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі