середа, 16 жовтня 2013 10:12

Навіть якщо Тимошенко сидітиме, ми ратифікуємо угоду України з ЄС - президент Кіпру

Навіть якщо Тимошенко сидітиме, ми ратифікуємо угоду України з ЄС - президент Кіпру
Нікос Анастасіадес. Фото: www.theguardian.com

Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадес заявив не бачить перешкод з боку його країни для ратифікації угоди про асоціацію України і Євросоюзу, якщо вона буде підписана у листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Про це він сказав українським журналістам у понеділок ввечері, пише Комерсант-Україна.

"Зв'язку між вимогою звільнити Юлію Тимошенко і підписанням договору або проблемами, які можуть виникати під час підписання договору, немає. Я знаю про цю проблему (питання Тимошенко. - Ред.) і, звичайно, підтримую більшість країн, які говорять про необхідність дотримання прав людини. Але це відноситься скоріше до вимоги дотримання верховенства права в принципі, а не стосується конкретного випадку", - сказав президент Кіпру.

На уточнююче запитання журналістів, чи ратифікує Кіпр угоду, якщо вона буде підписана навіть при умові не виходу Юлії Тимошенко на волю, пан Анастасіадес відповів:

"Незважаючи на симпатії, які ми відчуваємо до пані Тимошенко, - так, ми її ратифікуємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар побачив в Україні "найбільші можливості для зберігання газу"

Глава держави, також, підкреслив відсутність проблем у взаєминах двох країн, назвавши їх "прекрасними": " Я вдячний уряду України за те, що воно йде назустріч і підтримує зі свого боку відносини в хорошому стані".

Таку позицію підтримує і міністр закордонних справ Янніс Касулідіс.

"Кіпр завжди виступав за входження України в ЄС, і зараз він виступає за підписання угоди про асоціацію. Також ми будемо виступати за входження України в торговельно-економічний простір Євросоюзу. Я вірю, що будуть знайдені шляхи вирішення проблем, які можуть цьому перешкодити, і буде підписана угода про асоціацію, - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Навіть якщо Тимошенко сидітиме, ми ратифікуємо угоду України з ЄС - президент Кіпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі