середа, 16 квітня 2014 08:24

НАТО збирається на засідання через ситуацію в Україні

НАТО збирається на засідання через ситуацію в Україні
Фото: e-news.in.ua

Рада НАТО на рівні послів розгляне в середу, 16 квітня, військові заходи альянсу щодо посилення колективної безпеки східноєвропейських держав у зв'язку з кризою на Україні.

Про це заявив генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Ми отримали пропозиції військових про заходи, які можуть бути прийняті. Деякі з них можуть бути прийняті найближчим часом, деякі - в майбутньому. В середу ми розглянемо ці пропозиції і приймемо рішення", - сказав Расмуссен.

Раніше Расмуссен повідомив, що НАТО має намір "підвищувати колективну безпеку на морі, в повітрі і на суші". У тому числі альянс активізує військове планування, підвищить інтенсивність навчань, а також розгляне можливість додаткового розміщення сил у східній Європі.

У вівторок генсек НАТО в черговий раз закликав РФ відвести війська від кордону з Україною. Представник Альянсу заявив про надійність інформації про участь РФ у протестах на сході України. У неділю він заявляв, що акції протесту на сході України є "організованою кампанією проросійських сепаратистів".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав абсурдними заяви про присутність російських військ на східних кордонах України.

Зараз ви читаєте новину «НАТО збирається на засідання через ситуацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі