вівторок, 16 жовтня 2018 13:49

НАТО взявся охороняти українські склади з боєприпасами

НАТО взявся охороняти українські склади з боєприпасами
Північноатлантичний альянс готовий профінансувати безпеку українських військових сховищ

Північноатлантичний альянс готовий профінансувати безпеку українських військових сховищ. Україна вже зараз може використовувати ресурси, які надає НАТО.

"Ми вже можемо використовувати існуючі можливості. Це і поради НАТО щодо дизайну і щодо того, як будувати ці сховища. І щодо процедури їхнього моніторингу. Це і щодо відповідного обладнання, якого ми потребуємо", – сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні наслідки: показали вражаючі фото з Чернігівської області

За словами Клімкіна, НАТО безпосередньо не буде брати участь у будівництві українських сховищ. Однак Альянс готовий послідовно у цьому допомагати.

Київ веде переговори задля домовленості щодо розширення програми співпраці у цій сфері.

"Після попередніх трагічних подій ми вже розмовляли з НАТО. Зараз домовляємося про набагато ширшу за змістом і за динамікою програму співпраці", – зазначив Клімкін.

Вночі 9 жовтня на території 6 арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. СБУ відпрацьовує версію про можливе вчинення диверсії на арсеналі.

Зараз ви читаєте новину «НАТО взявся охороняти українські склади з боєприпасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі