четвер, 10 березня 2011 20:05

Спецтема: Арабські революції

НАТО вирішило підплисти до Лівії

НАТО вирішило підплисти до Лівії

НАТО вирішило посилити свою військово-морську присутність у Середземному морі.

Про таке рішення оголосив генсек НАТО Андерс фон Расмусен, говорячи про результати засідання міністрів закордонних справ щодо ситуації в Лівії.

За його словами, кораблі допоможуть моніторити ситуацію в Лівії, а також слідкувати за дотриманням заборони на продаж будь-якої зброї силам Каддафі.

Також країни-члени НАТО заявили, що готові взяти на себе забезпечення впровадження зони вільної від перельотів над Лівією у випадку, якщо "ООН надасть такий мандат". Водночас він додав, що є потреба в подальшому плануванні.

Також Расмусен наголосив, що НАТО є об'єднаним.

Раніше AFP з посиланням на власні джерела повідомило, що Франція має намір запропонувати нанести точкові удари в Лівії по силам Каддафі. В свою чергу Расмусен назвав це "чутками з невідомих джерел" та відмовився від коментаря.

В свою чергу Європарламент закликав голову європейської дипломатії Кетрін Ештон офіційно визнати опозиційну Національну раду Лівії. Франція вже заявила, що визнає Національну раду офіційним представником Лівії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО вирішило підплисти до Лівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі