вівторок, 10 червня 2008 18:04

НАТО приїде в Україну на запрошення Ющенка і Януковича

НАТО приїде в Україну на запрошення Ющенка і Януковича

Делегація Північноатлантичної ради на чолі з Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером під час візиту до України 16-17 червня проведе зустрічі у широкому форматі з Президентом України Віктором Ющенком, головою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком, прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

За його словами, на 16 червня заплановано засідання комісії Україна-НАТО.

Крім того, окремі групи членів Північноатлантичної Ради відвідають Дніпропетровську, Харківську та Львівську області, де зустрінуться з представниками місцевого самоврядування, бізнесових кіл, неурядових організацій і громадськістю.

В.Кирилич нагадав, що візит високої делегації НАТО відбудеться на запрошення В.Ющенка і колишнього прем"єр-міністра, лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Запрошення було вручене минулого року, в цьому році запрошення поновила Ю.Тимошенко. "Візит Північноатлантичної Ради, генсека НАТО – це продовження інтенсифікованого діалогу між урядом України і НАТО після Бухарестського самміту, за результатами якого Україні було дано чіткий сигнал про її майбутнє членство в НАТО", - сказав В.Кирилич.

Як повідомлялося, 4 червня В.Ющенко своїм Указом затвердив План заходів з підготовки візиту в Україну Генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера і делегації Північноатлантичної Ради, який заплановано на 16-17 червня.

Північноатлантична Рада – головний орган ухвалення рішень у НАТО, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НАТО приїде в Україну на запрошення Ющенка і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі