четвер, 04 грудня 2008 16:27

НАТО хоче посилити своє представництво в Україні "для просування вперед"

НАТО хоче посилити своє представництво в Україні "для просування вперед"

НАТО має намір посилити своє представництво в Україні.

Про це заявив заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань безпеки, співробітництва та партнерства Роберт Сіммонс сьогодні під час телемосту "Київ-Брюссель".

"Ми повинні посилити наше представництво у вашій країні для просування вперед (мається на увазі щодо вступу в НАТО)", - сказав він.

Разом з тим Сіммонс зауважив, що сьогодні необхідно припинити політизацію ПДЧ. "Ми хочемо допомогти, щоб Україна стала членом НАТО", - додав він, зауваживши при цьому, що для цього необхідно усунути певні "складні бар"єри". На переконання Р.СІММОНСА, слід Сіммонс астатут Комісії Україна-НАТО, перетворивши її з консультативного органу на орган, який займатиметься конкретними практичними питаннями.

Водночас Сіммонс зазначив, що український уряд або інші політичні організації мають відповідати за підготовку українського народу до вступу в Альянс. "Ми готові допомогти в цьому… Ми шукаємо способи поширити інформаційні центри і ми будемо реформувати Комісію Україна-НАТО для того, щоб вона більше відповідала просуванню (України до Альянсу)", - сказав Сіммонс, додавши при цьому, що на сьогоднішній день в Україні "люди недостатньо розуміють, як помінялось НАТО з часів "холодної війни", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НАТО хоче посилити своє представництво в Україні "для просування вперед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі