четвер, 17 січня 2008 08:49

НАТО чекає на Огризка з формальним зверненням від України

НАТО чекає на формальне звернення від України про приєднання до Плану дій з набуття членства в організації.

Про це "Німецькій хвилі" повідомив речник альянсу Джеймс Аппатурай. Президент, прем"єр і спікер парламенту України письмово звернулися до генсека НАТО Схеффера з проханням підтвердити приєднання України до Плану дій з набуття членства на саміті в Бухаресті на початку квітня.

У НАТО поки утримуються від коментарів, бо ще не мають формального документу з Києва. Очікується, що звернення українського керівництва передасть міністр закордонних справ Огризко, який у п"ятницю відвідає штаб-квартиру альянсу й зустрінеться з генсеком Схеффером.

Речник НАТО сказав, що в Брюсселі не були здивовані рішенням українського керівництва, оскільки знають про євроатлантичні прагнення України. За його словами, "формальної дискусії в НАТО про приєднання України до Плану дій з набуття членства поки не було, бо не було формального звернення".

Після вивчення заяви від України обговорення може початися на рівні міністрів країн альянсу вже в лютому. Джеймс Аппатурай сказав, що НАТО не шукає нових членів, але вітає ті країни, що вирішили приєднатися до організації, відповідають певним стандартам і поділяють його цінності, такі як демократія.

Представник НАТО відмовився дати прогноз, скільки може тривати приєднання України до НАТО. "Це процес, який базується на результатах, а не на відтинках часу", - сказав речник, повідомляє "Німецька хвиля". 

Зараз ви читаєте новину «НАТО чекає на Огризка з формальним зверненням від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі