вівторок, 06 квітня 2021 14:33

НАТО - це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі - Зеленський

НАТО - це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі - Зеленський
Зеленський переговорив з генсеком НАТО. Фото: Reurets

Президент України Володимир Зеленський під час розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом наголосив, що найактуальнішим питанням для України є можливість отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

Повідомила пресслужба президента.

"Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО - це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для Росії", - сказав він.

Зеленський закликав країни Альянсу приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі та посилювати там військову присутність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО почало публікувати повідомлення українською

"Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству", - заявив він.

Президент України поінформував генсека НАТО про "стягування Росією військ до українських кордонів та підвищення рівня їхньої готовності до наступу". Зеленський подякував за увагу Північноатлантичного альянсу до ситуації з безпекою навколо України.

Ситуація на Донбасі погіршується. За минулу добу, 5 квітня, загинули двоє військовослужбовців.

Німеччина і Франція вже висловили стурбованість у зв'язку з зосередженням російських сил на кордоні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «НАТО - це єдиний шлях до завершення війни на Донбасі - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі