четвер, 12 лютого 2009 17:55

Наступним після Пинзеника звільнять головного податківця?

Наступним після Пинзеника звільнять головного податківця?

Директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Дмитро Видрін, 59 років, у коментарі Gazeta.ua розповів, що думає з приводу відставки міністра фінансів Віктора Пинзеника.

"Якщо чиновник чи бюрократ хворіє більше ніж тиждень, то треба очікувати відставки. До тижня це справжні хвороби, а ті що більше тижня – це політичні хвороби. Пинзеник хворів, мабуть, вже четвертий тиждень, тому практично всі знали, що це політична чи неполітична хвороба, і він вже вийде з лікарні не в уряд, а в приватне життя чи в опозицію", - сказав політолог.

Як буде себе вести партія "Реформи і порядок"? Стане вона більш самостійною чи нічого не зміниться?

"Думаю, нічого не зміниться, бо вони працюють на Юлію Володимирівну, а вона така баба, яка дуже швидко замінює попередніх пап, мам. Вони вже фактично її і не мають відношення до Пинзеника. Всі, хто заходив в групи до Тимошенко, десь за місяць-два чи принаймні за півроку вже орієнтувалися не на тих лідерів, з якими зайшли, а на того з яким працюють. Вона вміє як царська водка швидко розчиняти попередніх власників політичного і фінансового ресурсу. Депутати відчувають, що вони вже її ресурс особисто, а не ресурс Пинзеника", - розповів Видрін.

Пинзеник залишив міністерське крісло під тиском чи з власної ініціативи?

"Пинзеник має непогану чуйку і знає коли зіскакувати. Він перший, хто побіг з цього корабля", - вважає експерт.

Хто наступний у черзі на звільнення?

"Мені не хочеться ставити в незручну позицію людей, але якщо це був Хорошковський, Пинзеник, то наступним повинен бути Буряк".

Валерій Хорошковський – екс-глава Державної митної служби України

Віктор Пинзеник – міністр фінансів

Сергій Буряк – голова Державної податкової адміністрації України

Партія "Реформи і порядок" входить до фракції БЮТ

Зараз ви читаєте новину «Наступним після Пинзеника звільнять головного податківця?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі