середа, 21 березня 2007 11:13

Наступника Тоні Блера звинуватили в сталінізмі (ФОТО)

 
Лорд Ендрю Тернбулл, постійний секретар міністерства фінансів впродовж чотирьох років, в інтерв"ю газеті The Financial Times звинуватив свого колись безпосереднього начальника Гордона Брауна - в "цинічному ставленні до своїх колег" і "сталіністській жорстокосердості" (stalinist ruthlessness).

За словами Тернбулла, наступник британського прем"єр-міністра Тони Блера з "презирством" ставився до своїх підлеглих, "не дозволяючи їм обговорювати найважливіші питання". Браун узяв під жорсткий контроль деякі напрями діяльності, зокрема податкові пільги. Він також привертав до рішення важливих питань експертів з числа керівників крупних компаній, фактично усунувши від дискусій своїх помічників. Крім того, Браун вважав за краще не ділитися жодною внутрішньою інформацією з держустановами, вважаючи її "інструментом влади".

Проте після публікації цього інтерв"ю Ендрю Тернбулл назвав наведені в ній цитати "недоречними". За його словами, він не чекав, що ці його твердження будуть оприлюднені, і стаття в Financial Times не дає повного уявлення про його погляди.

Нагадаємо, прем"єр-міністр Тони Блер може піти у відставку літом цього року. Своїм наступником на посту голови Лейбористської партії він оголосив міністра фінансів Гордона Брауна, який очолює казначейство з 1997 року. За безкомпромісний характер журналісти дали йому прізвисько "Залізний канцлер", повідомляє Lenta.ru.

(карикатура Guardian)

Зараз ви читаєте новину «Наступника Тоні Блера звинуватили в сталінізмі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі