понеділок, 12 березня 2012 17:30

Наступний парламент може зняти недоторканність з Януковича – політолог

Наступний парламент може зняти недоторканність з Януковича – політолог

Нинішній склад парламенту не проголосує за ліквідацію депутатської недоторканності.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Заяви про відміну недоторканності - це така замануха для виборців. Її будуть періодично витягувати, але вирішувати це питання не збираються. Бо немає сенсу, адже у "регіоналів" відсутня впевненість в тому, що вони довго просидять в парламенті, і матимуть там більшість. Зачіпати соціальні доктрини – не вигідно, тому цього не буде ніхто робити. Уряд згортає соціальні програми, тому створюються та педалюються такі відволікаючі та перевірені теми. Це лише маневрами, а не війною. Існує брак ідей, з якими можна йти на вибори", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може скасувати депутатську недоторканність - Погребинський

За словами політолога, на парламентських виборах люди не будуть реагувати на заяви про намір ліквідувати депутатську недоторканність. "Тому що реально недоторканності, як такої, немає. Те, що посадили Тимошенко є демонстрацією того, що всі незахищені. Зняття будь-якої недоторканності легко голосується у парламенті. Такий досвід є. Наприклад, як з Миколою Агафоновим чи Віктором Лозинським", - зазначив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче відмінити абсолютну недоторканність

Говорячи про те, чому президент сам не хоче запропонувати ідею зняття недоторканності з усіх високопосадовців, експерт пояснив: "У нас же безпристрасні суди. Якщо ситуація не зміниться, цей парламент не зможе зняти з нього недоторканність. Наступний – зможе. Основна інтрига як раз і полягає у тому, якою буде Верховна Рада наступного скликання. Швидше за все, антиянуковическою. Йому є чого боятися і лишається не так багато часу, аби запровадити правильні управлінські рішення".

Нагадаємо, у понеділок на погоджувальній раді лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про необхідність порушення питання щодо ліквідації депутатської недоторканності. У відповідь "бютівці" запропонували зняти недоторканність також і з президента та суддів.

Зараз ви читаєте новину «Наступний парламент може зняти недоторканність з Януковича – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі