четвер, 24 травня 2018 19:02

Наскочила коса на камінь: Данилюк прокоментував конфлікт із Гройсманом

Наскочила коса на камінь: Данилюк прокоментував конфлікт із Гройсманом
Олександр Данилюк самостійно у відставку не збирається. Фото: ТСН

Міністр фінансів Олександр Данилюк не збирається йти у відставку і вважає, що Кабмін повинен виконати його вимоги.

Про це глава Мінфіну сказав в ефірі "112 Україна".

Напередодні він вимагав призначити п'ятого заступника, інакше піде у відставку. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав зрозуміти, що поставить перед парламентом питання про звільнення Данилюка.

"У нас принципова позиція щодо реформи Державної фіскальної служби. На жаль, не завжди ми знаходимо спільну мову. Це робочий момент. Повністю моє право формувати команду. У мене зараз нема заступника, який відповідає за податкову сферу. Два роки хочу його призначити. Я отримав відмову прем'єр-міністра. Для мене це питання принципове", - сказав Данилюк.

Рішенням цього конфлікту він назвав призначення того-таки заступника.

"Я не біжу з поля бою. Навпаки: зосереджую зусилля на тому, що маю зробити. Якщо буде рішення зняти мене з посади - Верховна Рада для цього завжди відкрита. Я готовий прийти і розказати, що ми зробили, чому відбувається тиск", - резюмував Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міністра Данилюка знайшли незадекларовану квартиру за 29 млн грн

Олександра Данилюка призначили в Кабмін у квітні 2016 року за квотою БПП.

Влітку минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до уряду з проханням звільнити Данилюка. Причина - несплата міністром 700 тис. грн податків. У відповідь Данилюк зажадав відправити у відставку Луценка нібито за саботаж розслідування щодо Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Наскочила коса на камінь: Данилюк прокоментував конфлікт із Гройсманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі