вівторок, 19 квітня 2011 14:37

"Нашій Україні" не видали на поруки "антиподатківця"

"Нашій Україні" не видали на поруки "антиподатківця"

Рішення Печерського суду щодо учасника "податкового майдану" не має жодного зв'язку з законом, а є винятково політичним.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив народний депутат Андрій Парубій з приводу відмови суду випустити на поруки народних депутатів-"нашоукраїнців" Сергія Костакова.

Клопотання було передано суду за підписами восьми народних депутатів від "Нашої України" - Віктора Матчука, Лілії Григорович, Зіновія Шкутяка, Володимира В'язівського, Андрія Парубія, Григорія Омельченка, Юрія Ключковського та Володимира Карпука.

Під час засідання були присутні шестеро народних обранців, які у своїх виступах заявили, що ця справа є політичною і міра запобіжного заходу є неадекватною.

Депутати наголошували на тому, що влада витрачає державні кошти на утримання людини, яка не становить загрози для суспільства. Натомість вдома Сергія чекає маленька донечка та батьки-пенсіонери, які перебувають на його утриманні.

"Незважаючи на те, що банк, який в цій справі є потерпілою стороною, не заперечив проти клопотання про взяття на поруки, прокуратура перенесла це питання на розгляд суду, а суддя Тарасюк прийняла рішення про відмову у клопотанні народних депутатів", - повідомив Парубій.

На його переконання, сьогоднішнє рішення Печерського суду підтвердило, що судова система є інструментом покарання і залякування в руках чинного політичного режиму.

"Суддя, незважаючи на присягу, у своєму рішенні керувалася не законом, а політичним вказівками нинішньої влади", - відзначив парламентарій.

Нагадаємо, учасника "податкового майдану" Сергія Костакова звинувачують у пошкодженні автомобіля, що був припаркований недалеко від Майдану Незалежності, де відбувалися протести підприємців.

"Наша Україна" заявляє, що продовжить боротьбу з подібними випадками політичних репресій. В рамках кампанії "Владу - під контроль!" партія надаватиме юридичну, інформаційну та політичну підтримку опозиційним громадським активістам.

Зараз ви читаєте новину «"Нашій Україні" не видали на поруки "антиподатківця" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі