пʼятниця, 11 квітня 2014 17:45

Наші снайпери були на АП і Кабміні - сповідь керівника Альфи

Наші снайпери були на АП і Кабміні - сповідь керівника Альфи
Фото: www.sat-expert.com

Снайпери "Альфи" були відправлені на Адміністрацію президента, а потім на будівлю Кабінету Міністрів під час Майдану.

Це визнав керівник спецпідрозділу Служби безпеки Володимир Човганюк на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради по розстрілу людей на Майдані, Пише Українська правда з посиланням на ЛIГАБiзнесIнформ.

Відповідаючи на запитання, чи були снайпери на точках 20 лютого, він відповів:

"20 числа начальник центру одержав команду відправити людей на Адміністрацію президента для охорони… На Адміністрації й на будівлі Кабміну мене не було. Туди відправили 100 людей, у тому числі снайперів", - сказав він.

"Спочатку снайперів відправили на Адміністрацію президента, потім снайперів відправили в розпорядження співробітників УДО. Їм дали команду переміститися на Кабмін, звідки наші снайпери спостерігали за ситуацією", - додав керівник "Альфи".

"Але, по доповідях, які я одержував потім, людей зі зброєю вони не бачили, фіксували багато людей, що переміщаються по дахах, які могли бути коректувальниками, тому що їх бачили із приладами спостереження", - додав він.

"Але, як мені доповідали, ці люди могли бути зі сканерами - як тільки засікали, що їх виявили - звивалися й ішли. Було кілька випадків, коли наші снайпери бачили чохли для транспортування зброї. Але самої зброї без чохлів не бачили", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи бачили їхні снайпери "інших снайперів із Сокола або Омеги", він сказав: "Ні, наскільки я знаю, ні".

Відповідаючи на запитання, чи стріляли їхні снайпери по людях, Човганюк відповів: "Ні, наші снайпери ніколи не дозволять собі стріляти в беззбройних людей, якщо тільки це не в рамках операції й коли така людина може являти загрозу для оточуючих людей".

"Співробітники "Альфи" ні в кого не стріляли й не застосовували зброю. Наші снайпери були задіяні набагато пізніше основних подій з розстрілом людей - тільки десь ближче до обіду висунулися на позиції", - додав він.

Човганюк розповів, що його підрозділ брав участь лише в одному заході - це будівля профспілок.

"На Адміністрації президента й Кабміні - це було просте посилення об'єктів", - додав Човганюк.

Він також повідомив, що генпрокуратура готується вилучити їхні гвинтівки.

"Була проведена ревізія озброєння. Балістичні експертизи поки не проводилися", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Наші снайпери були на АП і Кабміні - сповідь керівника Альфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі