понеділок, 28 березня 2011 13:45

"Наша Україна" закликала макіївські школи стояти до останнього

"Наша Україна" закликала макіївські школи стояти до останнього

На Донеччині вдалося захистити від закриття чотири школи – № 44, № 77, № 45 і № 17.

Про це з посиланням на представників батьківських комітетів заявила народний депутат від "Нашої України" Лілія Григорович, повідомила партійна прес-служба.

Водночас, міська рада м. Макіївка Донецької області ухвалила рішення про закриття чотирьох шкіл - № 100, № 94, № 27 та № 3.

"На жаль, чотири школи за рішенням міськради мають бути закриті, але ми зробимо все, щоб цього не допустити. Зокрема, варто оскаржувати таке рішення у суді, - сказала Григорович. - Саме це ми порадили робити батьківським комітетам, і надамо їм у цьому юридичну допомогу та підтримку".

Разом з тим, народний депутат назвала позитивним той факт, що половину із запланованих навчальних закладів таки вдалося "відвоювати", і міська влада задекларувала, що вони продовжать працювати.

"Це, нехай і неповна, але перемога, і вона означає, що потрібно діяти далі", - переконана "нашоукраїнка".

Самі ж представники батьківських комітетів не збираються опускати руки. Як розповіла представниця батьківського комітету школи № 3 Тетяна Жеребко, дорослі збирають у місті підписи про висловлення недовіри міській владі, "яка не чує вимог мешканців міста і всупереч їхньому бажанню закриває школи". Жеребко також запевнила, що батьки будуть іти до останнього і оскаржать рішення міської ради у суді.

Нагадаємо, 18 лютого 2011 року народні депутати від "Нашої України" зареєстрували у парламенті проект постанови ВР "Про запровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів".

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала макіївські школи стояти до останнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі