пʼятниця, 12 жовтня 2007 20:35

Наша Україна: новий парламент визнає героїчну боротьбу УПА

Партія "Народний Союз Наша Україна" вітає всіх ветеранів Української повстанської армії з 65-літтям УПА і виражає переконання, що патріотична більшість в новій Верховній Раді визнає, що УПА боролася за свободу і незалежність України.

Як йдеться в заяві НСНУ, "14 жовтня виконується 65 років з дня створення Української повстанської армії. Бійці УПА на заклик серця пішли в нерівний бій за свободу України. Їхня більш ніж десятирічна боротьба проти гітлерівського і сталінського режимів на весь світ засвідчила незнищенність української нації і її прагнення до свободи.

Тисячі бійців УПА на чолі з її легендарним головнокомандуючим Романом Шухевичем мужньо загинули в бою. Тисячі інших були замучені нацистським і комуністичним режимами, сотні тисяч українських патріотів випробували багаторічні висновки і депортації.

Але, не дивлячись на всі жертви і муки, Українська повстанська армія ніколи не капітулювала і ніколи не підкорялася поневолювачам.

Своїм прикладом борці за свободу і незалежність надихали подальші покоління українців і наближали незалежність нашої країни".

"Українська громадськість визнає і поважає борців за волю своєї батьківщини. На могилах полеглих патріотів - свіжі квіти, повстанські пісні виконують популярні музичні групи, щорічно виникають нові пам"ятники героям, а на свято Покриву Пресвятої Богородиці тисячі людей збираються, щоб відзначити пам"ять полеглих. 8 обласних рад вже визнали героїчну боротьбу українських партизан і зрівняли їх в правах з іншими ветеранами. Президент України Віктор Ющенко видав декілька указів, направлених на примирення українських ветеранів, вшановування пам"яті героїв УПА і святкування 100-летия головнокомандуючого Романа Шухевича.

Проте Верховна Рада досі не змогла не тільки гідно відзначити пам"ять полеглих патріотів, але і надати ще живим бійцям УПА статус ветеранів війни. Цинічна позиція окремих депутатів відносно борців за свободу України викликана тим, що у Верховній Раді і до цих пір жодного дня не було патріотичної, демократичної більшості", мовиться в заяві.

"Наша Україна" переконана, що "формування патріотичної більшості в новообраній Верховній Раді дозволить покласти край несправедливості відносно людей, які присвятили своє життя служінню Україні, і боротьба УПА буде визнана боротьбою за свободу і незалежність України", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Наша Україна: новий парламент визнає героїчну боротьбу УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі