пʼятниця, 04 лютого 2022 15:22

Нардепи збирають підписи за відставку Шкарлета

У Верховній Раді розпочався збір підписів за відставку міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомила низка народних депутатів. Зокрема, депутат обʼєднання "Справедливість" Наталія Піпа та нардеп від "Голосу" Роман Лозінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр прийняв вимогу про відставку Шкарлета

Нардепам потрібно зібрати 150 підписів для скликання позачергового засідання парламенту і 226 голосів за відставку Шкарлета.

"Почали збір підписів за відставку Шкарлета. Треба 150 підписів на позачергове засідання. Шановні народні депутати, підписні листи на Садовій, 3-А. Хто готовий підписати?"- написала Піпа у Facebook.

Автор: facebook.com/lozynskyi.roman
  У Верховній Раді збирають підписів за відставку Сергія Шкарлета.
У Верховній Раді збирають підписів за відставку Сергія Шкарлета.

Народним депутатам вже вдалося зібрати 60 підписів, пише Zn.ua з посиланням на анонімні джерела.

За словами неназваного нардепа та одного з ініціаторів збору підписів, президент Володимир Зеленський "вкрай роздратований поведінкою Шкарлета" в ситуації з виборами у Києво-Могилянській академії.

"Емоційно президент готовий до відставки міністра, але з раціональної точки зору у нього немає сьогодні відповіді на питання, хто повинен бути призначений на його місце. Якщо настрій президента щодо Шкарлета збережеться, то до 15 лютого, до дня проведення позачергової сесії, усі необхідні голоси будуть знайдені, а підписи - зібрані", - сказав співрозмовник.

Збір підписів відбувається на тлі ситуації з конкурсом на посаду президента Києво-Могилянської академії. Вибори проходили 27 січня. На дільницю увірвалася група невідомих у масках, викрала скриньку з бюлетенями.

Колишній міністр освіти Сергій Квіт набрав найбільше голосів. Виконувач обов'язків президента Києво-Могилянської академії Олександра Гуменна посіла друге місце.

3 лютого в уряді заявили, що МОН скасує виданий наказ про повторні вибори керівника ВНЗ.

4 лютого студенти Києво-Могилянської академії страйкували під Кабінетом міністрів з вимогою звільнити Шкарлета. Були невдоволені рішенням МОН не визнавати вибори президента академії.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи збирають підписи за відставку Шкарлета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі