четвер, 11 липня 2013 22:20

Нардепи сьогодні врятували депутатів Київради від "криміналу" - Чумак

Нардепи сьогодні врятували депутатів Київради від "криміналу" - Чумак
Віктор Чумак Фото: glavcom.ua

Депутати Київради, якби вони були відповідальними обранцями, то мали би припинити свої повноваження 2 червня. Те, що на сьогоднішнє засідання прийшли народні депутати, то вони лише "ввічливо попросили голову Київради не брати на себе відповідальність" та задуматись про наслідки.

Таку думку висловив народний депутат Віктор Чумак у коментарі для Gazeta.ua.

"Жодним українським законом і судом не дано продовжувати повноваження Київради. Термін діяльності, визначений Конституцією, 5 років для Київради. Таким чином, депутати Київради, якби вони були відповідальними обранцями, то вони самі мали би припинити свої повноваження 2 червня, спокійно скласти мандат, спокійно сказати, що необхідно провести вибори до Київради і піти", - висловив переконання нардеп.

Окрім того, за його словами, "те, що вони це не зробили - свідчить про їхню позицію, не як державних діячів, політиків, а як про політиканів, які думають про своє місце, та про забезпечення свого "теплого" місця, а не про реалізацію державної політики в Києві".

Водночас, нардеп повідомив, що "ніхто нікому не заважав проводити засідання Київради, а навпаки".

"Прийшли народні депутати, і попросили акуратно, ввічливо голову Київради не брати на себе відповідальність щодо можливої узурпації влади. Аби говорити про те, що проведення незаконного засідання, постановка рішень на голосування, які можуть бути визнані незаконними — все це відповідальність. Це могло призвести до притягнення до відповідальності осіб за зловживанням службовим становищем, за нанесення бюджету Києва збитків. Ну для чого людей підводити під кримінальні статті? Ми просто їм про це нагадали", - наголосив він.

Окрім того, коментуючи слова глави Регламентного комітету Володимира Макеєнка щодо можливості позбавлення мандатів опозиційних депутатів через зрив засідання Київради, він сказав: "У нас позбавлення мандатів передбачено виключно конституційними нормами. Якщо Регламентний комітет буде позбавляти мандатів, то навіть не знаю, що тут сказати".

Зараз ви читаєте новину «Нардепи сьогодні врятували депутатів Київради від "криміналу" - Чумак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі