вівторок, 12 травня 2020 15:53

Нардепи просять СБУ взятися за Киву, який обізвав Львів колискою фашизму
3

Народні депутати, які входять до міжфракційного об'єднання "Львівщина", звернулися до Служби безпеки України та Генпрокуратури. У відкритій заяві нардепи вимагають дати правову оцінку заявам нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, який назвав Львів колискою українського фашизму.

Нардеп від "ОПЗЖ" Ілля Кива назвав Львів "колискою українського нацизму"
Фото: facebook.com/kivailya
Висловлювання нардепа від "ОПЗЖ" Іллі Киви обурило народних депутатів з міжфракційної групи "Львівщина"
Нардепи зі Львівщини закликали СБУ та ГПУ дати правову оцінку висловлюванню Іллі Киви

Відповідне звернення, яке підписали 17 нардепів, опублікував народний депутат Євген Петруняк у Facebook.

"Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива назвав Львівщину колискою українського нацизму. Тим самим Ківа повторив тезу сталінської пропаганди, яка сьогодні стала інструментом війни, що її Путін розв'язав проти України. Пропаганди за своєю суттю людиноненависницької, тоталітарної та глибоко українофобської", - йдеться в заяві.

Формулювання про "український фашизм" стали своєрідним виправданням комуністичного геноциду проти українського народу всередині минулого століття. Сьогодні, вважають депутати, такі ярлики прямо служать інтересам Кремля, бо за їх допомогою вороги України намагаються розпалити ненависть між українцями, поділити людей на регіональному та етнічному ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль "довів до сказу" партію кума Путіна

У зверненні також закликають голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку таким висловлюванням.

8 травня Ілля Кива зробив пост, де назвав Львівщину колискою українського фашизму.

"Ще один сучий нащадок зрадників і пособників нацизму зі Львівської області - колиски українського фашизму - дорвався до влади. Оголошую нациста-Шмигаля ворогом моєї Батьківщини, з яким я буду боротися", — написав Кива

Зараз ви читаєте новину «Нардепи просять СБУ взятися за Киву, який обізвав Львів колискою фашизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі