понеділок, 04 травня 2020 13:14

Нардепи прогулюють роботу навіть онлайн

Нардепи прогулюють роботу навіть онлайн
Для того, щоб взяти участь у засіданнях комітету народним депутатам навіть не було потрібно виходити з дому.

Деякі народні депутати у період карантину прогулюють засідання комітетів навіть у форматі відеоконференцій. Про це повідомляють у Комітеті виборців України.

В онлайні відбулося 29 засідань комітетів. У середньому в 17% випадків депутати ігнорували засідання.

До прикладу, 7 квітня у режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому були відсутні 7 депутатів (Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Дубінський, Роберт Горват, Анна Колісник, Тарас Козак, Ігор Палиця, Юрій Солод). Щоправда, наступного засідання 21 квітня більшість указаних депутатів уже були присутніми.

10 квітня у режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому були відсутні 4 депутати.

14 квітня - засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування, відсутні 5 депутатів.

Загалом майже на кожному засіданні комітетів онлайн були відсутні хоча б кілька народних депутатів. Випадки, коли були присутні 100% членів комітету, були поодинокими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партіям перерахували 70 млн грн. Хто скільки отримав

Серед позитивів варто відзначити членів Комітету з питань цифрової трансформації, які у повному складі взяли участь у 2 засіданнях комітету під час карантину.

"Для того, щоби взяти участь у засіданнях комітету, народним депутатам навіть не було потрібно виходити з дому, достатньо було взяти в руки смартфон. Однак і це виявилося нереальним для частини парламентаріїв.

Під час карантину показники присутності на засіданнях мали бути близькими до 100%. Однак ситуація виявилася дещо іншою і загалом показала ставлення частини політиків до виконання своїх депутатських обов'язків і роботи в комітетах", - каже голова КВУ Олексій Кошель.

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 424 народні депутати. 248 - представники фракції "Слуга народу", 44 - ОПЗЖ, 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 20 - "Голосу", 22 - групи "За майбутнє", 17 - "Довіри". Свою роботу почали торік 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи прогулюють роботу навіть онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі