пʼятниця, 23 квітня 2021 14:09

Нардеп від "Батьківщини" не вказав у декларації, де взяв гроші на квартиру
4

Нардеп від "Батьківщини" Михайло Волинець не вказав у декларації за минулий рік джерело походження 3 млн грн на купівлю квартири в Печерському районі Києва. Депутат стверджує, що грошима допомогла "жінка, з якою він проживає", але водночас не згадує її в декларації.

У червні 2020 року Волинець продав двокімнатну квартиру в Києві, на Подолі, за 4 млн грн. А згодом придбав нове житло з площею, більшою в 1,5 раза. Також оформив на себе два паркомісця. Усе це коштувало депутату понад 7,5 млн грн, - ідеться в розслідуванні "Схем".

"За 2019 рік Волинець задекларував дохід трохи менше мільйона гривень і чотири тисячі доларів готівкою. У декларації за 2020 рік у нього залишалося стільки ж готівки. Його доходи й заощадження в період покращення житлових умов – понад мільйон гривень. Виходить, цих коштів було недостатньо, щоб покрити різницю в три з половиною мільйони гривень для придбання більших апартаментів у Києві", – підрахували журналісти.

Фахівці у сфері протидії корупції наголошують: Волинець мав би вказати у своїй декларації інформацію про спільне проживання та активи цивільної дружини.

Депутат також не задекларував власність і користування автотранспортом. Упродовж січня-лютого 2021 року Волинець неодноразово користувався автомобілем Toyota Highlander. З вересня 2019-го машина оформлена на його сина – Андрія. На той момент такий автомобіль коштував понад $50 тис., тобто приблизно 1,3 млн грн. Волинець не вказав елітний позашляховик, записаний на сина, хоча мав це зробити, якщо користувався ним із моменту набуття депутатських повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: дружина "слуги" Юзіка стала успішною бізнесвумен після того, як чоловіка обрали нардепом

Фото: "Радіо Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теща головного слідчого країни скупила корупційної нерухомості на 5 млн - ЗМІ

Нардеп із групи "Довіра" Сергій Шахов не вказав у декларації за минулий рік цивільну дружину й майно на суму понад $2 млн, оформлене на неї. Ім'я ймовірної цивільної дружини Шахова - Інна Журба.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп від "Батьківщини" не вказав у декларації, де взяв гроші на квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі