вівторок, 28 травня 2013 03:07

Нардеп розповів, як за корупцію в Україні каратимуть цілі компанії

Нардеп розповів, як за корупцію в Україні каратимуть цілі компанії
Віктор Чумак. Фото: www.transparentukraine.org

Тепер за корупційні злочини до відповідальності можна притягнути не тільки службову фізичну особу, а й юридичну.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів голова Комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією Віктор Чумак, коментуючи прийняття закону про введення кримінальної відповідальності для юридичних осіб.

"Це справді серйозна новація, оскільки наш Кримінальний кодекс побудований винятково на принципі, що відповідальність несуть фізичні особи. У кримінальному праві це новий підхід – коли до відповідальності притягують юридичних осіб", - зазначив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа готує компромат на українських можновладців напередодні підписання Угоди про асоціацію?

Він нагадав, що це є одна з вимог декількох конвенцій ООН щодо боротьби з корупцією, зокрема Європейської конвенції, які підписала Україна. Також це було однією з рекомендацій організації, що опікується боротьбою і протидією корупції в Європі – GRECO.

"Отже, тепер за корупційні порушення, зловживання можна притягнути не тільки службову посадову особу цієї юридичної особи, а й саму юридичну особу, якщо ці зловживання будуть робити на її користь. Якщо ця юридична особа отримуватиме від правопорушень якісь переваги чи преференції в певній сфері бізнесової діяльності", - уточнив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, як за корупцію в Україні каратимуть цілі компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі