середа, 07 лютого 2018 19:48

Нардеп про скандальний закон Польщі: Спрацювала агентурна мережа РФ

Нардеп про скандальний закон Польщі: Спрацювала агентурна мережа РФ
"Польща повинна згадати, що саме з Україною поляки били руса у свій час", - Ігор Лапін. Фото: 24tv.ua

Російська агентурна мережа в Польщі сприяла ухваленню скандальних змін до закону про Інститут національної пам'яті, який забороняє стверджувати про причетність поляків до Голокосту.

Про це сказав народний депутат Ігор Лапін в кулуарах парламенту.

"Росія привітала Польщу з цим законом. Можемо зрозуміти, чия агентурна мережа працювала у пропагандистській машині самої Польщі", - сказав нардеп.

Він нагадав Польщі, ким для неї насправді є Україна, а ким - Росія.

"Нам потрібно визначити свою позицію в цій ситуації. Ми проводимо далі історичні дослідження тих подій і після висновків істориків теж можемо зробити свої політичні висновки. Але не справа політиків розбиратися у вчорашній історії, цим мають займатися фахівці.

Повністю розділяю ідею Андрія Парубія, що це ніж у спину воюючій Україні. Польща повинна зрозуміти, що їй не вдасться відсидітися, поки Путін намагається доїсти Україну. І треба згадати, що саме з Україною поляки били руса у свій час", - сказав Лапін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич жорстко прокоментував скандальний закон у Польщі

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті. Водночас він направив закон до Конституційного суду на перевірку.

Закон серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Україна раніше закликала польського президента не підписувати ухвалені парламентом зміни. Категорично проти закону виступив Ізраїль.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп про скандальний закон Польщі: Спрацювала агентурна мережа РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі