пʼятниця, 23 квітня 2021 10:06

Нардеп не вказав у декларації дружину, на яку оформив майна на $2 млн

Нардеп не вказав у декларації дружину, на яку оформив майна на $2 млн
Раніше Журба володіла кількома компаніями, а наразі є співвласницею низки фірм. Фото: "Радіо Свобода"

Нардеп із групи "Довіра" Сергій Шахов не вказав у декларації за минулий рік цивільну дружину й майно на суму понад $2 млн, оформлене на неї.

Ім'я ймовірної цивільної дружини Шахова - Інна Журба, ідеться в розслідуванні "Схем". На неї оформлений будинок площею понад 600 кв. м у котеджному містечку "Сонячна долина" в селі Романків Київської області. А ще столичні квартири, земельні ділянки й низка компаній.

"У травні 2020 цивільна дружина Шахова стала власницею восьми квартир і восьми паркомісць в елітній багатоповерхівці на Печерську, де один квадратний метр коштує понад $2 тис. Якщо підрахувати орієнтовну вартість квартир і паркомісць, тільки за елітну нерухомість Журба мала викласти майже $1,8 млн, тобто 48 млн грн", - підрахували журналісти.

Торік, коли Шахов хворів на Covid-19, він заявив, що коронавірусом заразилася його дружина та що вони живуть у Романкові. Але в його декларації немає інформації ані про цивільну дружину, ані про її майно, активи чи доходи.

За даними реєстру прав на нерухоме майно, Журба володіє 27 земельними ділянками в Київській області загальною площею майже 113 га. А також має ще один великий котедж у тому ж містечку площею понад 1,3 тис. кв.м.

Раніше Журба була власницею кількох компаній, а зараз є співвласницею низки фірм, зокрема, має 60% статутного капіталу компанії з управління нерухомістю в столиці "Центр да Вінчі".

Юристи пояснили, що за можливе незазначення в декларації дружини Шахову може загрожувати штраф або обмеження волі до двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали нардепів, у яких 30 помічників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теща головного слідчого країни скупила корупційної нерухомості на 5 млн - ЗМІ

Родинна компанія народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у привласненні 93,2 млн грн Укрзалізниці, володіла 200 кг золота. Золото не потрапило під арешт Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп не вказав у декларації дружину, на яку оформив майна на $2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі