неділя, 09 вересня 2012 17:28

Нардеп Кожара переконаний, що євроінтеграції Україна має завдячувати "Регіонам"

Нардеп Кожара переконаний, що євроінтеграції Україна має завдячувати "Регіонам"
Найбільш яскраве досягнення в плані євроінтеграції, на думку Кожари, - прийняття Кримінально-процесуального кодексу. Фото: glavcom.ua

Народний депутат-"регіонал" Леонід Кожара заявив, що Партія регіонів виконала міжнародні зобов'язання, які 17 років усі попередні уряди не могли виконати.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Время регионов".

"І партія, і наша фракція у Верховній Раді, і Уряд зробили все можливе з виконання найважливіших для України міжнародних зобов'язань, зокрема, щодо виконання рекомендацій Ради Європи №190 від 1995 року, пов'язаних зі вступом України до цієї організації. Ми фактично виконали зобов'язання, які 17 років усі попередні уряди не могли виконати", - вважає "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євроінтеграція по-українськи: справи, а не слова

Найбільш яскраве досягнення в цьому напрямку, за словами Леоніда Кожари, - прийняття Кримінально-процесуального кодексу. Фактично, зі вступом у дію цього Кодексу (1 листопада 2012) в Україні будуть створені й нова кримінальна юстиція, і нові судові процедури - відповідно до всіх необхідних європейських демократичних стандартів.

Що стосується виконання наших зобов'язань перед Радою Європи, то, Кожара вважає, саме за ці два роки влада реалізувала масштабні завдання.

"Зокрема, був прийнятий цей Кодекс, ми реформували судову систему відповідно до норм і стандартів РЄ, прийняли Закон "Про основи державної мовної політики" - саме те, чого РЄ вимагав від нас. Ми привели законодавство у відповідність із нашими міжнародними зобов'язаннями. У цілому, міжнародний принцип pacta sunt servanda - договори повинні дотримуватися - займає дуже важливе місце в діяльності нашої партії", - підсумував Леонід Кожара.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Кожара переконаний, що євроінтеграції Україна має завдячувати "Регіонам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі