пʼятниця, 16 травня 2008 10:52

Напруження спровокувала Україна - Лавров

Напруження спровокувала Україна - Лавров
Емоційне напруження, присутнє в даний час в російсько-українських відносинах, пояснюється низкою провокаційних заяв і дій української сторони, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Сьогоднішні емоції навколо Севастополя і взагалі навколо російсько-українських відносин, напевно, взагалі не мали б місця, якби їм не передувала ціла серія заяв, дій, які, носять, здається, провокаційний характер", - сказав він в п"ятницю на прес-конференції у Катеринбурзі.

За словами міністра, "якийсь час тому окремі українські діячі взагалі вимагали виведення Чорноморського флоту з Севастополя". "Потім, зовсім недавно, ми вже отримали офіційні пропозиції вже зараз почати визначати порядок і умови виведення Чорноморського флоту, хоча угода з Україною діє до 2017 року", - додав Лавров.

Як він відзначив, "дотеперне вирішено багато питань нормального функціонування Чорноморського флоту".

"Після цього ми мали такий епізод, як спроба українських властей заборонити проведення параду, присвяченого святій даті - 225-літтю створення Чорноморського флоту", - сказав міністр, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Напруження спровокувала Україна - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі