понеділок, 11 січня 2021 12:54

НАЗК зупинило держфінансування "Голосу"

НАЗК зупинило держфінансування "Голосу"
У партії заявили про політичний тиск. Фото: @GolosZmin

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування для партії "Голос". Про це в понеділок заявила голова партії, народна депутатка Кіра Рудик.

"Спроба позбавити нас цього джерела є безпідставним та політичним тиском. Ми розглядаємо варіанти оскарження цього рішення та закликаємо НАЗК не перевищувати свої повноваження та не ставати інструментом політичного тиску", - заявила Рудик.

"У НАЗК виникли претензії до оформлення угод та актів виконаних робіт у наших підрядників та до того, що ми сплатили орендну плату за офіси 3 наших територіальних організацій", - написав у Facebook нардеп Ярослав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партії Зеленського не потрібно, щоб суспільство обговорювало бухгалтерію

Нардеп заявив, що партія "не бере гроші у жодного з олігархів, не платить депутатам за їхні голоси у Верховній Раді, не лобіює інтереси окремих бізнес-холдингів".

"Основним джерелом фінансування операційної діяльності партії лишаються державні кошти, передбачені законом", - зауважив Юрчишин.

Партія оскаржуватиме рішення НАЗК.

Торік НАЗК розподілило 283, 5 млн грн державного фінансування серед 5 партій - "Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Голос". 2019-го "Голосу" виділили 18, 9 млн грн.

"Слуга народу" мала отримати з державного бюджету торік 140,5 млн грн, але відмовилася від коштів на 3-й і 4-й квартали. Тож отримала 70 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК зупинило держфінансування "Голосу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі