понеділок, 08 листопада 2010 15:44

Нам зараз непотрібні ніякі вибори - "регіонал"

Нам зараз непотрібні ніякі вибори - "регіонал"

У Партії регіонів заявляють, що їм найближчим часом не потрібен новий склад парламенту.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав нардеп від Партії регіонів Володимир Зубанов.

"Треба, щоб вибори до Верховної Ради були в 2012 році, а не так, як зараз говорять. Мовляв, за старою Конституцією це має бути в березні наступного року. Все-таки наш парламент обирали на 5 років, - наголосив він. - У парламенті зараз є стабільність, яка працює, приймає закони. І голосування по генпрокуророві Пшонці показало, що в залі є 300 голосів. Тому нам зараз непотрібні ніякі вибори".

Водночас "регіонал" зазначив, що будь-яка дата парламентських виборів його партію не лякає.

"Кажуть, що ми побоюємось, що навесні можуть пройти Тимошенко, Тягнибок, Яценюк і Тігіпко і влаштують нам безлад. Нас це не лякає. Нічого подібного! -  Просто якщо проводити вибори вже навесні, то тут є проблема в іншому. Тоді треба, щоб уже 27 листопада ЦВК оголошували про початок виборчої кампанії. Якщо орієнтуватися на 2011 рік, то треба змінити виборчий закон, ввести змішану систему і на все про все дати 50 днів на виборчу кампанію. Хоча нашій партії все одно, коли проводити вибори, бо ми тоді самотужки отримаємо більшість в Раді. Досвід місцевих виборів показав, що ми набираємо дуже добре".

Нагадаємо, Конституційний Суд почав розглядати подання про конституційність змін до Конституції щодо проведення чергових виборів народних депутатів і президента України.

КС вирішив провести розгляд справи невідкладно у формі письмового слухання. Таким чином справа буде розглянута протягом місяця. Як відомо, відповідно до пропозицій депутатів чергові вибори Ради проводяться в останню неділю жовтня 2012 року. Чергові вибори президента України проводяться в останню неділю березня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Нам зараз непотрібні ніякі вибори - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі