четвер, 16 серпня 2012 14:26

Нам чиновники законами "виносять мозок", а ми їм – креативом та гумором — автор біґ-борда бабусі з котом

Нам чиновники законами "виносять мозок", а ми їм – креативом та гумором — автор біґ-борда бабусі з котом

Екс-голову  Єлизаветівської сільради на Дніпропетровщині Максима Голосного оголосили в розшук. В управлінні МВС Дніпропетровської області кажуть, що проти нього порушена кримінальна справа за привласнення й розтрату майна Єлизаветівської сільради. Через це у розшук його оголосили ще 27 липня.

Голосний — автор біґ-борда з бабусею та котом, де написано: "Взнала, що внук голосував за "регіони", переписала хату на кота". Також він — кандидат у депутати по мажоритарному округу №30 у місті Дніпродзержинськ. Зараз судиться, аби повернутися на посаду сільського голови.

- Мені неформально передали, що "Регіони" на мене образилися, сказали, що це реально "не по понятиях", і що за це треба відповісти, - говорить Максим Голосний в інтерв'ю Gazeta.ua. - Якщо перефразувати культурно: "Мы строим всю страну, а вы построили нас". Якщо зі мною щось станеться, то всі претензії - до правоохоронних органів. Я не вживаю наркотиків, не п'ю, не курю, переломів та гематом не маю, пройшов медогляд.

Ви не думали виїхати за кордон?

- У мене там немає ніяких зв'язків. Я заздалегідь перевіз дружину та одинадцятимісячну дитину. Куди — сказати не можу.

Хтось із політиків пропонував вам допомогу?

- Поки що ні. Я вдячний журналістам, яким це не все одно. Поки є такий стан справ, суспільство може змінюватися. Я спілкуюся не з політиками. У мене є друзі в організації "Ніхто крім нас", які штурмували парламент. Якщо буде дуже туго, доведеться до них звернутися за допомогою.

Як тепер будете балотуватися у народні депутати?

- Я встиг отримати посвідчення кандидата. Хоча і тут була цікава історія. Мені вручили повістку до райвідділу як раз в той день, коли я мав за ним їхати. Я зранку туди приїхав із адвокатом, йому сказали, що така людина, яка мене викликала, тут не працює. Ми почекали 30 хвилин, зробили запис, що були у відділку та поїхали. Більше зі мною чи моїм адвокатом ніхто не зв'язувався. Хоча два дні тому я був змушений вимкнути останні телефони, тому що пройшла інформація про те, що мене передали дніпропетровському УБОЗу (Управління по боротьбі з організованою злочинністю. - ред.).  Ці хлопці церемонитися не будуть. Поки суть та справа, можна втратити здоров'я.

Як будете проводити агітацію?

- Не знаю. Мені сказали: "Ти не виберешся. Ми тобі зробимо підписку про невиїзд. Ти прописаний у передмісті, то як ти будеш агітувати у Дніпродзержинську?".

Звідки взялася ідея такого борду?

- Просто прийшла така думка. Нам чиновники законами "виносять мозок", а ми їм – креативом та гумором. Перший придумали кілька місяців тому - "Ми крадемо і брешемо, а ви оберіть нас ще!". Хотіли подивитися, як реагують люди. Цей біґ-борд найбільший у Дніпродзержинську – 6 на 9 метрів. Це місце є найулюбленішим у влади. Там завжди висять чиновники області та міста. Коли в мене почалися проблеми, я почав ще креативити.

Скільки заплатили за розміщення?

-  Три тисячі гривень на місяць. Ми передбачили реакцію, тому прописали в угоді, що якщо у односторонньому порядку з нами її розривають чи псують борд, ми маємо право звернутися до суду. Тоді нам мають заплатити неустойку три тисячі гривень на день до завершення судової тяганини. Зараз він заклеєний. Я збираюся завтра знову його повісити і подивитися, що буде. Влада лякає власників конструкції, аж до її знесення. Ніби-то це зображення категорично заборонено вішати по всій території Дніпропетровської області.

Чи плануєте ще розміщувати подібні зображення?

- Цей борд - не останній. У нас є ще, що показати, і чим здивувати людей. Взагалі владі краще було проігнорувати це питання. Люди б посміялися і забули. Але ні – старий тоталітарний режим йде на пролом. Це стовідсоткова цензура.

Ви говорили, що хочете розбудити суспільство. Вам це вдалося?

- На певному етапі, так. Будемо бачити, чим це завершиться. Ми показали, що сміхом можна перемагати беззаконня. Якщо вони не розуміють гумору – це інше питання. Жванецький казав: "Не вмієш кохати, сиди – дружи".

Зараз ви читаєте новину «Нам чиновники законами "виносять мозок", а ми їм – креативом та гумором — автор біґ-борда бабусі з котом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

202

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі