вівторок, 10 березня 2009 09:29

Наливайченко зніме Хорошковського?

Наливайченко зніме Хорошковського?
Фракція БЮТ несподівано запропонувала коаліції в п"ятницю розглянути питання про призначення Валентина Наливайченка на посаду глави СБУ через відсутність в Києві глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

"Всі поспішали, тому що глава Секретаріату Президента Віктор Балога був відсутній в Києві і не встиг безпосередньо давати які-небудь вказівки", — відзначило джерело Дела з Кабміну. Голосування за його призначення проходило в такому поспіху, що депутати навіть не помітили рішення комітету з питань національної безпеки і оборони, який виступив проти президентської кандидатури, відзначає видання.

Поспішність в призначенні Валентина Наливайченка головою СБУ, на думку нардепа від блоку НУНС Юрія Кармазіна, була викликана чутками про призначення виконуючим обов"язки першого заступника Валерія Хорошковського.

"Наливайченко конфліктує з Хорошковським"

"У мене точно була інформація, що в президентському Секретаріаті готувався указ про призначення виконуючим обов"язки глави СБУ Валерія Хорошковського", — сказав Кармазін.

Неофіційно цю інформацію підтверджують і депутати від БЮТ. Можливість призначення Хорошковського на посаду в.о. глави СБУ прихильників Тимошенко явно не влаштовувала. Тим більше що в пам"яті свіжі спроби штурму підрозділом "Альфа" головного офісу "Нафтогаза України" за його наказом, пише видання.

Відразу після призначення Наливайченка головою Верховна Рада рекомендувала йому невідкладно провести кадрову ротацію серед своїх заступників.

"Я сподіваюся, що заступники Наливайченка — Тіберій Дурдинець і Валерій Хорошковський — будуть звільнені, а на їх місце прийдуть нові люди, наприклад, Володимир Тимошенко, Василь Крутов або навіть Андрій Кожем"якін", — відзначив "бютівець" Олександр Скибінецький, який раніше обіймав посаду замглави СБУ.

Як стверджує видання, багато хто в БЮТ упевнено заявляє: звільнення Хорошковського не за горами.

"Наливайченко конфліктує з ним буквально з першого дня його призначення першим заступником", — сказав депутат від БЮТ на правах анонімності.

А щоб рекомендації не залишилися пустим звуком, парламент зобов"язав Наливайченка відзвітувати 17 березня в питаннях кадрового забезпечення СБУ і управління майном.

Якщо до цього часу в спецслужбі кардинально нічого не зміниться, депутати спробують відправити Наливайченка у відставку відразу після заслуховування його звіту.

За матеріалами: Дело, Форпост.
Зараз ви читаєте новину «Наливайченко зніме Хорошковського?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі