понеділок, 24 січня 2011 12:00

Наливайченко розповів, що необхідно українцям для покращення народжуваності

Наливайченко розповів, що необхідно українцям для покращення народжуваності

Для покращення народжуваності українців потрібна реальна, а "не показушна державна політика".

У цьому впевнений голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко.

Як повідомила прес-служба "Нашої України, політик зазначив, що показники народжуваності є своєрідним індикатором соціально-економічної ситуації в країні та очікувань населення на майбутнє.

"Дані статистики показують усю облудність запевнень урядовців про покращення добробуту громадян за перший рік президентства Януковича. Падіння народжуваності саме по собі є негативною оцінкою народом владних реформ, які на практиці ведуть до обмеження соціальних прав і урізання доходів більшості громадян", - підкреслив він.

На переконання нашеукраїнця, демографічну кризу не можна виправити черговим підвищенням матеріальної допомоги при народженні дитини, яке ініціювала влада.

"Якщо люди не можуть достатньо заробити на прожиття, якщо не вирішується гостра для мільйонів громадян житлова проблема, якщо деградує система охорони здоров'я, а в країні не вистачає дитячих садочків, то не можна розраховувати на збільшення народжуваності. Для покращення народжуваності українців потрібна реальна, а не показушна державна політика", - резюмував Наливайченко.

Нагадаємо, з 1 січня уряд підвищив допомогу при народженні дитини. Про це повідомив прем'єр Микола Азаров. У цьому році ця цифра виросла на 60%. Допомога на одну дитину до кінця року складе понад 19 тисяч гривень, на другу - 39 тис. і на третю дитину - більше 78 тис. грн. "Я думаю, це значно підтримає матеріальне становище сімей", - зазначив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко розповів, що необхідно українцям для покращення народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі