пʼятниця, 29 лютого 2008 14:00

Наливайченко представив концепцію реформування СБУ

Служба безпеки України представила "Концепцію реформування служби безпеки України".

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Презентація пройшла в приміщенні СБУ по вулиці Володимирській, 35 за участі виконуючого обов"язки начальника СБУ Валентина Наливайченка й послів країн членів НАТО.

Концепція реформування СБУ була підготовлена з доручення Президента Віктора Ющенка і є документом стратегічного планування, що визначає мету, пріоритети й основні напрямки реформування СБУ відповідно до рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи й стандартів, які є основою законодавства з безпеки Європейського союзу.

Концепція визначає пріоритетом приєднання до Європейської і Євроатлантичної системи безпеки, а також членство в НАТО і Європейському союзі.

Відповідно до концепції, основними напрямками реформування є оптимізація організаційно-штатної структури, форм і методів діяльності СБУ.

Крім цього, концепція передбачає демілітаризацію, установи демократичного громадського контролю за діяльністю спецслужб, розширення співробітництва з неурядовими громадськими організаціями, повернення історичної правди, розсекречення архівів і забезпечення високого соціального статусу співробітників СБУ.

Ющенко й депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Анатолій Гриценко пропонують парламенту призначити в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка головою СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко представив концепцію реформування СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі