середа, 26 січня 2011 16:02

Наливайченко попросив ОБСЄ захистити українців в Росії

Наливайченко попросив ОБСЄ захистити українців в Росії

Голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко звернувся з листом до Верховного Комісара Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в справах національних меншин Кнута Воллебека у зв'язку із порушенням прав української громади в Росії.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", Наливайченко у листі засвідчив виняткову стурбованість ситуацією, яка склалася із правами українців в Росії, навів конкретні приклади утисків, а також звернув увагу на необхідність дотримання Росією своїх міжнародних зобов'язань, закріплених міжнародними та двосторонніми українсько-російськими міждержавними угодами.

Політик також звернувся до Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин із проханням втрутитися у ситуацію та взяти її під особистий контроль.

Копію листа "Наша Україна" також передала до представництва Європейського Союзу та Ради Європи.

Нагадаємо, депутатська група "За Україну!" ініціює звіт міністра закордонних справ щодо ситуації навколо української бібліотеки в Москві та вимагає відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка. Народний депутат України, заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль також виступив за звільнення посла.

16 січня в Бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку російські правоохоронці поводили себе грубо.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано у статуті.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко попросив ОБСЄ захистити українців в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі