четвер, 06 листопада 2008 14:01

Наливайченко помстився нардепам за "боягуза" і "брехуна"

Наливайченко помстився нардепам за "боягуза" і "брехуна"

СБУ задокументувала незаконні операції Міністерства праці і соціальної політики з коштами, які призначалися для харчування дітей-"чорнобильців".

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив т.в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Сума "відкатів" навіть на цих коштах, задокументована СБУ, становила 10%. Але найбрудніша ситуація полягає у тому, що нами задокументовано, що заступник міністра праці та соціальної політики ці кошти не тільки пообіцяв, але й намагався передати народним депутатам України. А з тим, щоб СБУ не дуже заважала, домовились це просто зробити у стінах Верховної Ради", - сказав Наливайченко.

Також СБУ виявила незаконне перерахування за кордон 35 млн. грн. на відшкодування ПДВ дніпропетровським банком "ФСБ" ("Фінансовий союз банк").

За словами Наливайченка, на сьогодні СБУ встановлює осіб, які є засновниками цього банку. Як вдалося встановити на теперішній час, "фактичним власником 60% акцій цього банку через юридичних осіб є народний депутат Арутюнов (Гарегін Арутюнов член фракції БЮТ).

Але, за нашою інформацією, акціонером цього банку також був колишній співробітник СБ досить високого рангу, - зазначив Наливайченко.

Як відомо, Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури України матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата України (фракція НУ-НС) Геннадія Москаля.

"За результатами дослідчої перевірки СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата України Москаля, пов"язану, насамперед, p порушенням закону про статус ветеранів війни", - пояснив НАливайченко.

Він також повідомив, що СБУ задокументувала протиправну діяльність народного депутата Івана Сідельникова (фракція БЮТ), внаслідок втручання якого у роботу суду відбулося рейдерське захоплення Дніпровського вагоноремонтного заводу (Сумська область). Наливайченко додав, що відповідні матеріали передані в прокуратуру.

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко помстився нардепам за "боягуза" і "брехуна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі