понеділок, 20 жовтня 2008 13:59

Наливайченко покарає Луценка за таємні вказівки з блокування суду

17 жовтня ц.р. Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури України матеріали для порушення кримінальної справи у зв"язку з подіями, які відбулись 11 жовтня у Київському апеляційному адміністративному суді.

Як повідомили у прес-службі СБУ, за дорученням Генпрокуратури Службою безпеки проведено перевірку звернення судді Усенка В.Г. щодо блокування сторонніми особами суддів Київського апеляційного адміністративного суду у нарадчій кімнаті під час розгляду апеляційної скарги.

У ході перевірки виявлено та задокументовано факти втручання сторонніх осіб у діяльність суду і перешкоджання ними виконанню суддями своїх службових обов"язків. В цих діях містяться ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 376 ККУ (втручання у діяльність судових органів).

Крім цього, під час перевірки встановлено, що блокування роботи суду спецпідрозділами міліції "Грифон" і "Беркут" відбувалось за особистою вказівкою міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, що зафіксовано у показах свідків.

В.о. голови СБ України Валентин Наливайченко наполягатиме, щоб результати розслідування справи стали відомі громадськості і отримали належну правову оцінку в суді, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко покарає Луценка за таємні вказівки з блокування суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі