пʼятниця, 19 липня 2019 17:51

"Найбільше дратує амнезія" - українці розказали про Верховну Раду

Напередодні парламентських виборів українці розповіли, чого чекають від новообраних депутатів та що найбільше дратувало в попередніх. Найбільше хочуть, щоб чиновники пам'ятали свої передвиборчі програми, виконували обіцянки.

Марія Кунець-Притоцька, 60 років, пенсіонерка, місто Олешки, Херсонська область:

- Надіюсь, виберуть достойних людей у Раду. Біда наша в тому, що активних лише 30%, а остальні - "вата". Від того в нас і з'являються Медведчуки, Рабіновичі, Бойки.

Новообраний парламент повинен перекрити усі нелегальні канали на митниці, кіпрські офшори, тіньову економіку. Олігархів відсторонити від "кормушки".

Автор: favoritekherson
  Виборці сподіваються, що буде створена процедура відкликання депутатів, якщо ті не виконають передвиборні обіцянки.
Виборці сподіваються, що буде створена процедура відкликання депутатів, якщо ті не виконають передвиборні обіцянки.

У Верховній Раді мене дратує, що багато депутатів потрапили туди тільки за депутатською недоторканістю, прогулюють засідання, не вносять ніяких проектів. А от молодь, що потрапила туди після Майдану, активні. Потрібно обирати чесних, розумних, патріотів, щоб не говорити "чого ми так бідно живемо?".

Олена Соколовська, 36 років, вчителька, місто Житомир:

- Ніяких змін не очікую. Швидких - точно. Надіюся, почнуться якісь дієві рухи з боку обраних депутатів. Кожні п'ять років чую багато балаканини. Хочу, щоб законопроекти, які спрямовані на зміцнення державності і національних засад не гальмували і не відміняли. Також, щоб підвищували якість життя. Останні три роки я відвідала кілька країн Західної Європи. Мене вразив там рівень життя, люди там щасливіші, розслаблені, посміхаються. Відчувають захист від влади. Може дочекаємося цього в Україні.

Якщо за два роки обіцянок не виконають, відсторонити від депутатства без можливості повернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останні рейтинги: в Раду проходять 6 партій, ще 2 – на межі

Сергій Стороженко, 41 рік, священник, місто Миколаїв:

- Люди, що ідуть до влади - беруть на себе велику відповідальність за народ. Молюся, щоб нарешті, прийшли людей, які дійсно люблять Україну і працюють на благо її народу. Нардепів бачу совісними, працьовитими, такими, що не бояться відповідальності. Це в ідеалі. Звісно, буде багато таких, що переслідують свої егоїстичні інтереси і проштовхують рішення, вигідні для сусідньої держави. На жаль.

Юрій Грузиненко, 55 років, електрик, місто Черкаси:

- Після виборів очікую спрощену процедуру імпічменту президента і відкликання депутатів на всіх рівнях.

Автор: koloclub
  Українці чекають справедливого покарання корумпованої влади
Українці чекають справедливого покарання корумпованої влади

Надіюся депутати будуть без судимостей та корупційних зв'язків. Вони не можуть володіти особистим бізнесом. Зобов'язані мати базові знання по законодавчій діяльності та Конституції України. Повинні пам'ятати свої передвиборчі програми та виконувати їх. Найбільше дратує амнезія, що з'являється в обранців стосовно своїх передвиборчих обіцянок. Часто помічаю, що немає біографічної інформації про кандидатів у нардепи у відкритому доступі.

Насамперед треба змінили генерального прокурора. Впадає в око те, що Рада перетворилася в бізнес майданчик, а депутати відірвані від виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців вважають Росію агресором - опитування

Вікторія Москаленко, 30 років, медсестра, місто Дніпро:

- Сподіваюсь, що після виборів повернуть підтримку європейських країн. Це має допомогти зупинити війну на Донбасі, повернути Крим. Новообрані депутати мають бути більш відкритими до народу.

Очікую покращення можливостей для розвитку малого бізнесу. Знайомий хотів відкрити кав'ярню, але через захмарні податки, корупцію та складну бюрократичну машину не зміг цього зробити.

Новий парламент повинен законним шляхом покарати стару владу, щоб це стало символом рівності всіх перед законом. Найбільше дратує корупція на всіх посадових рівнях.

Автор: YouTube
  Виборчі сподіваються, що новообраних депутатів, які не виконуватимуть обіцянок, будуть знімати.
Виборчі сподіваються, що новообраних депутатів, які не виконуватимуть обіцянок, будуть знімати.

Інна Міщенко, 59 років, логіст, місто Кропивницький:

- Із новим парламентом очікуємо змін у пенсійній реформі. Знущання, коли людина отримує за 40 років стажу стільки ж, як та, яка пропрацювала кілька місяців за все життя. Хочеться, щоб комунальні зробили відповідно до українських зарплат, а не до європейських норм. Щоб врегулювали ціни на продукти, бо це просто смішно за космічні ціни закупляти часник у Китаї.

Хочеться бачити у парламенті людей із сучасними поглядами на життя, які несуть відповідальність за свої дії на посадах. Бо саме ми їх туди обираємо. Українці втомилися від неоголошеної війни, хочеться жити у мирі.

21 липня українці обиратимуть депутатів Верховної Ради. Дільниці працюватимуть із 8:00 до 20:00. Голосують ті, кому виповнилося 18 років. Потрібно при собі мати паспорт, тимчасове посвідчення громадянина або військовий квиток для військовослужбовців строкової служби. Громадянам видадуть два бюлетені — з переліком 22 партій та прізвищами кандидатів-мажоритарників.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільше дратує амнезія" - українці розказали про Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі