середа, 28 листопада 2018 19:00

Надії Савченко може загрожувати каліцтво на все життя

Надії Савченко може загрожувати каліцтво на все життя
Нардепа Надію Савченко відвезли до СІЗО наступного дня після операції. Фото: УНІАН

Якщо народний депутат Надія Савченко не отримає потрібну допомогу у слідчому ізоляторі СБУ після операції на коліні, їй може загрожувати пожиттєве каліцтво. Про це Gazeta.ua розказала сестра нардепа Віра Савченко.

"Після операції з ноги Надії стирчали дренажі, щоб стікала рідина і кров. Працівники СБУ хотіла забрати її в СІЗО того ж дня, але ми з боєм відстояли одну добу у лікарні.

Сподівалась, сестру заберуть назад в слідчий ізолятор після обіду, щоб можна було поміняти пов'язки та зробити необхідні процедури. Але відвезли ще о 9.30 ранку. Зараз Надія у своїй камері. При такій операції стаціонар необхідний декілька днів. Ускладнення можуть загрожувати пожиттєвим каліцтвом. За таке ставлення будемо подавати позов до Європейського суду з прав людини, бо це порушення її прав".

У лікарні Надії слідчі не дали відпочити говорить Віра Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко оперують

"Надія їхала до СІЗО з катетером в руці. Їй мають колоти знеболювальні. У лікарні не дали нормально відпочити - в палату постійно заходили і виходили люди у формі. Мене відвідати сестру не пустили.

За три-чотири тижні після операції має початись реабілітаційний період. Триватиме біля шести місяців. Будуть спеціальні процедури у спортивному залі. Працівники ізолятора пообіцяли возити її на ці заняття".

Народного депутата Надію Савченко затримали 22 березня. Вона перебуває у слідчому ізоляторі Служби безпеки України.

Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу. Вона кілька разів проходила процедуру поліграфу. Востаннє результати показали, що Савченко справді готувала насильницьке повалення конституційного ладу та збройне захоплення влади. Через голодування мала криваву нудоту та проблеми із зубами.

Зараз ви читаєте новину «Надії Савченко може загрожувати каліцтво на все життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі