Ексклюзиви
пʼятниця, 09 березня 2012 11:39

Націоналіст звинуватив "VIP-політв'язнів" Тимошенко і Луценка у подвійних стандартах

Націоналіст звинуватив "VIP-політв'язнів" Тимошенко і Луценка у подвійних стандартах

Європарламент сповідує подвійні стандарти, цікавлячись станом здоров'я і умовами утримання лише екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Натомість європарламентаріям "наплювати на тисячі інших ув'язнених українських жінок".

Про це заявив один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур.

"Вони можуть кричати про репресії проти окремих лідерів сьогодні, галопом розглядати їхні справи, як першочергові, і забувають про "простих смертних" демонстрантів. Націоналісти-бандерівці не на часі для Страсбурга. Європарламентаріям цікавий стан здоров'я і умови утримання однієї людини в Качанівській колонії і плювати їм на тисячі інших ув'язнених жінок", - відзначив Мазур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич: Тимошенко - не політв'язень, бо за нею кримінал

Політик нагадав, як у 2009 році Страсбурзький суд звернувся до уряду Тимошенко з запитаннями: "Чи справедливі вимоги засуджених за участь в акції "Україна без Кучми" (УБК),  чи потрібно відшкодувати їм за арешт з побиттям, вибивання показів, утримання в клітці під час судового процесу, втрату здоров'я?"

"Уряд тоді не визнав наші вимоги по жодному з пунктів. На його думку, ми були засуджені за кримінальні злочини відповідно до чинного законодавства. А сьогодні це законодавство працює проти них..." - наголосив унсовець.

Він зауважив, що нинішні VIP-політв'язні (Тимошенко, Луценко – ред.), згадуючи свою участь в УБК, ні разу під час своїх судових виступів не згадали тих, хто був засуджений "кучмівським режимом на роки неволі за свій гайдамацький чин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич: Луценко - не політв'язень, йому просто відомстили

"Хоча міг Юра Луценко згадати під час виступу, як приїхав на Харківщину до мене на туберкульозну зону, як "шуршали" полковники, намагаючись догодити нардепу, показували VIP-корпус, де жили в'язні, які співпрацювали з адміністрацією або платили круглу суму. Його дивувало, що я в будівельній бригаді, живу в старому бараці", - відзначив Мазур.

Він також нагадав, що екс-лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль свого часу залишив організацію заради БЮТ і, опинившись на волі, приїхав до колишніх своїх соратників лише в день їхнього звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УНСО: "Батьківщина" і "Фронт змін" - це фікції без ідейних людей

"Не заходив Шкіль і на судовий процес Луценка на відміну від мене. Це вам ще слова з пісні про подвійні стандарти. Любити і жаліти себе рідних сьогоднішнім політикам, які знаходяться за гратами, ніхто не забороняє, але не забувайте, що були політичні репресії і при царському режимі, і при комуністах, і після проголошення незалежності України", - підсумував Мазур.

Нагадаємо, 9 березня 2001 року в рамках акції "Україна без Кучми" центром Києва пройшла багатотисячна демонстрація з гаслами та транспарантами, які вимагали відставки тодішнього президента Леоніда Кучми та притягнення його до кримінальної відповідальності. У той же день під Адміністрацією президента відбулись масові сутички демонстрантів з правоохоронцями, унаслідок яких було порушено т.зв. "справу 9 березня". Майже два десятки активістів УНА-УНСО опинились тоді за гратами.

Зараз ви читаєте новину «Націоналіст звинуватив "VIP-політв'язнів" Тимошенко і Луценка у подвійних стандартах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути