неділя, 23 листопада 2008 17:01

Нацбанк прив"язав офіційний курс гривні до міжбанку

Національний банк України вніс зміни до положення про визначення офіційного курсу гривні до долара, закріпивши прив"язку його значення до міжбанківського.

Відповідне рішення закріплене ухвалою НБУ (N351), яка вступає в силу з 28 листопада.

"До долара США - на рівні курсу, встановленого на міжбанківському валютному ринку України за наслідками функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України НБУ, який склався за попередній робочий день", - вказується в документі новий механізм розрахунку офіційного курсу.

Раніше офіційний курс до долара встановлювався з урахуванням котирувань на міжбанку, інтервенцій Нацбанку, даних про курсові й цінові зміни на міжнародних фінансових і товарних ринках та інших показників.

Як повідомлялося, НБУ встановив офіційний курс гривні на 24 листопада на максимальному за весь період існування національної валюти рівні 6,1717 грн/$1, знизивши його в порівнянні зі значенням на 21 листопада на 2,9% (з 5,9988 грн/$1), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк прив"язав офіційний курс гривні до міжбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі