четвер, 14 березня 2019 14:32

НАБУ відсторонило двох працівників, для Углави "нема підстав"

НАБУ відсторонило двох працівників, для Углави "нема підстав"
Ситник не бачить підстав відсторонити свого заступника Углаву. Фото: Shutterstock

НАБУ відсторонило від роботи двох працівників, які фігурували у розслідуванні Bihus.Info про корупційні схеми під час закупівель техніки Укроборонпромом.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "BBC News Україна".

Відсторонені Олег Борисенко і Дмитро Литвиненко.

"Після консультаціі з радою громадського контролю я поговорив із керівником управління внутрішнього контролю. Вирішили відсторонити Литвиненка та Борисенка... Це зроблено виключно для того, щоб мінімізувати тиск на цих людей і максимально сприяти досудовому розслідуванню", - заявив Ситник.

Водночас він наполягає, що нема "достатніх підстав" для відсторонення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький звинуватив керівництво НАБУ у держзраді

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування про незаконні операції під час закупівель в армії і причетність до цих схем сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Ігоря.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організовував постачання контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок.

За версією Bihus.info, співробітники більшості правоохоронних органів країни знали про зловживання в "оборонці" і за хабарі "закривали очі" на корупцію. Із листування між учасниками схем випливає, що до них були залучені представники СБУ, ГПУ, ДФС, військової прокуратури і навіть перший заступник голови НАБУ Гізо Углава.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відсторонило двох працівників, для Углави "нема підстав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі