четвер, 11 червня 2020 17:16

НАБУ відкрило справу на керівника Офісу президента

НАБУ відкрило справу на керівника Офісу президента
Єрмак керує Офісом президента з лютого. Фото: president.gov.ua

Національне антикорупційне бюро відкрило два кримінальні провадження у справі "плівок Єрмака", де фігурує брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на відповідь НАБУ.

Одне з проваджень відкрито щодо керівника ОП.

У бюро повідомили, що до них надійшла ухвала слідчого судді Вищого антикорупційного суду щодо зобов'язання внести відомості в ЄРДР за заявою адвоката в інтересах народного депутата.

"Відповідно до заяви, громадянин України одержав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішень головою Офісу президента щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади.

Попередня кваліфікація – частина 2 статті 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди. – Gazeta.ua)", - повідомили в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підкилимні ігри: Лерос розказав про Єрмака, Венедіктову й імовірну відставку Разумкова

Також у бюро заявили: відповідно до вказаної заяви, Єрмак "одержав неправомірну вигоду у великому розмірі за ухвалення рішень щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади".

Щодо цього в ЄРДР внесли відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос виклав у вільний доступ відео, на яких брат керівника ОП Андрія Єрмака - Денис Єрмак - обговорює питання призначення на різні державні посади.

Андрій Єрмак через це відео подав заяву у СБУ і ДБР. Згодом Лерос оприлюднив нові записи.

Щодо нього у ДБР відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відкрило справу на керівника Офісу президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі