субота, 13 жовтня 2018 16:18

НАБУ продовжує фальсифікувати "справу Мартиненка" вже після передачі її до суду – адвокат

НАБУ продовжує фальсифікувати  "справу Мартиненка" вже після передачі її  до суду – адвокат
Павло Скаленко (праворуч) з адвокатом Олександром Усовичем. Фото: Gazeta.ua

НАБУ продовжує спроби фальсифікувати так звану "справу Мартиненка" вже після передачі її до суду, схиляючи утримуваного в ізоляторі Павла Скаленка підтвердити сфабриковані факти кримінального провадження щодо Мартиненка.

Про це повідомив ЗМІ його адвокат Олександр Усович.

"НАБУ грубо порушило право на захист Павла Скаленка, який був затриманий після його добровільного приходу в САП. Скаленко 11 жовтня добровільно прийшов до САП з'ясувати, чому його ім'я безпідставно фігурує в так званій "справі Мартиненка". НАБУ і САП, попри гучні заяви про розшук, тиждень не звертали уваги на його повернення до України після медичної реабілітації. А під час приходу в САП затримали Скаленка, НАБУ гучно заявило про свою перемогу", - цитує адвоката його прес-служба.

"Метою цього безпідставного затримання були намагання НАБУ натиснути на Скаленка в СІЗО і схилити його до підтвердження сфабрикованих фактів кримінального провадження у так званій "справі Мартиненка". У вихідний день, в суботу 13 жовтня, НАБУ невмотивовано призначило допит Павла Скаленка в СІЗО. Коли я терміново туди приїхав, телефони обох детективів не відповідали. Як з'ясувалось, вони вже були в ізоляторі тимчасового тримання і без присутності захисника "обробляли" мого клієнта", - повідомив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ і САП піаряться на затриманні людини, яка сама до них прийшла - адвокат

"Ми юридично зафікували порушення права Павла Скаленка на захист та ще низку грубих процесуальних порушень з боку детективів НАБУ. Захист буде клопоптати про відсторонення цих детективів від справи. Відчайдушні спроби НАБУ сфальсифікувати справу через майже 3 роки після її відкриття та вже після передачі її до суду - це чітке свідчення того, якими "білими нитками" вона шита. Ця справа розвалиться в будь-якому суді, а всіх винних ми притягнемо до кримінальної відповідальності", - заявив захисник.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ продовжує фальсифікувати "справу Мартиненка" вже після передачі її до суду – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі