середа, 26 квітня 2017 10:25

НАБУ працює на тотальні перевибори за вашингтонським планом - ЗМІ

НАБУ працює на тотальні перевибори за вашингтонським планом - ЗМІ
Останні гучні антикорупційні справи НАБУ мають очевидну політичну складову. Фото: Антикор

Вашингтон через НАБУ намагається приводити українську владу до послуху, використовуючи в якості батога перспективу тотальних дострокових виборів.

Про це пише у своєму матеріалі сайт "Деловая столица".

Слідом за Насіровим та Мартиненком жертвою Національного антикорупційного бюро став куди більший медійний лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Про те, що у НАБУ є справа і на головного радикала, в понеділок 24 квітня повідомив директор бюро Артем Ситник.

"ДС" вважає очевидною політичну складову останніх гучних антикорупційних справ НАБУ. Першим в цій черзі виявився головний податківець Роман Насіров, який є родичем глави Нацбанку Валерії Гонтаревої і представляє президентську вертикаль. Так що удар по Насірову - це в першу чергу удар по Порошенко, робить висновок видання.

"Микола Мартиненко - це вже дещо інша історія, але не менш політична. Він, хоч і склав мандат, але залишається дуже важливою ланкою в "Народному фронті", і удар по ньому - це в першу чергу удар по коаліції з прицілом на дострокові вибори. Власне, і без справи Мартиненко положення коаліції дуже хитке - крім протиріч між "фронтовиками" і БПП, більшості явно бракує парламентських багнетів", - пише "ДС".

"Наступний в черзі Олег Ляшко, який, хоча і не соромиться антипорошенківської риторики і позиціонує себе самим опозиційним опозиціонером, у багатьох питаннях до влади лояльний, а Банкова відповідає йому взаємністю. Ляшко несамовито критикує головного лобіста ідеї дострокових виборів Юлію Тимошенко, сам при цьому теми дострокових виборів посилено уникає, діючи в цьому напрямку в інтересах влади. Так що переслідування Ляшко можна розцінити як спробу розірвати якийсь симбіоз "радикалів" з Банковою з прицілом на дострокові вибори", - вказує "Деловая столица".

Банкова, підкреслює автор, ні Насірова, ні Мартиненка, ні Ляшка БПП активно захищати не зважується, хоча жоден з цих скандалів Банковій абсолютно не вигідний.

"Як бачимо, все виглядає так, що Вашингтон через НАБУ та інші антикорупційні органи намагається українську владу приводити до послуху, використовуючи в якості батога вельми нерадісну для влади перспективу тотальних дострокових виборів. Адже, якщо справа таки дійде до позачергових парламентських виборів, то вони цілком можуть закінчитися переформатуванням Верховної Ради, а тоді дострокові президентські вибори вже не будуть виглядати чимось фантастичним", - йдеться в статті.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ працює на тотальні перевибори за вашингтонським планом - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі