четвер, 23 липня 2020 04:21

НАБУ не може вручити суддям Окружного адміністративного суду Києва повістки, оскільки ті у відпустці

НАБУ не може вручити суддям Окружного адміністративного суду Києва повістки, оскільки ті у відпустці
Судді ОАСК не можуть отримати повістки в суд. Фото: Кореспондент

Окружний адміністративний суд Києва не може передати восьми своїм суддям повістку на допити в Національне антикорупційне бюро, тому що всі вони в одночасно пішли у відпустки.

НАБУ передало повістки про виклики на допити голови суду Павла Вовка, його заступника Євгена Аблова, суддю-спікера ОАСК Богдана Саніна та суддів Ігоря Качури, Олексія Огурцова, Ігоря Погрібніченко, Віктора Шулежко, Володимира Келеберди, повідомила пресслужба суду.

Але в суді запевняють, що здійснення викликів суддів під час перебування в чергових відпустках є порушенням конституційного права громадян на відпочинок.

"З метою попередження можливих спекуляцій з цього приводу, вважаємо за необхідне повідомити, що передати повістку зазначених осіб не представляється можливим, в зв'язку з перебуванням останніх в планових щорічних відпустках відповідно до затвердженого графіка відпусток", - йдеться в повідомленні пресслужби суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Вовк: У відставку не піду!

Голові ОАСК Павлу Вовку і ще чотирьом людям НАБУ повідомило про підозру в створенні злочинної організації і захопленні влади. Підозри засновані на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019 році. У будівлі суду в той же день провели обшуки.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ не може вручити суддям Окружного адміністративного суду Києва повістки, оскільки ті у відпустці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі