понеділок, 17 березня 2008 16:06

На зустрічі з Ющенком Тимошенко була напруженою (ФОТО)

Президент України Віктор Ющенко провів традиційну щотижневу зустріч із головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба Глави держави.

Серед головних питань, що обговорювалися під час сьогоднішньої зустрічі - порядок денний роботи Верховної Ради України на пленарний тиждень з 18 по 21 березня.

Президент наголосив, що початок роботи ВВ після тривалого, позбавленого здорового глузду протистояння, вселяє оптимізм щодо її плідної законотворчої роботи та надію на виконання демократичними силами зобов"язань перед виборцями.

"Втрачений час необхідно надолужити за рахунок інтенсивної, чітко організованої роботи парламенту, що необхідно зафіксувати у порядку денному наступного пленарного тижня", - підкреслив Ющенко.

Він наголосив, що парламенту вже завтра необхідно розглянути та прийняти в першому читанні законопроекти, передбачені Угодою про створення Коаліції демократичних сил у парламенті VI скликання.

"Коаліційна угода повинна виконуватися в усій своїй повноті, а не вибірково, на догоду поточним політичним інтересам. Тому парламент має ухвалити всі 12 законів, про які існує домовленість, які засвідчені підписами сторін", - наголосив Ющенко.

Учасники зустрічі також обговорили питання внесення змін до Державного бюджету України на 2008 р. Насамперед, йшлося про покращення бюджетного фінансування ряду важливих для держави сфер, зокрема оборони, державного телерадіомовлення, покращання фінансового стану НАК "Нафтогаз", будівництво доступного житла та ін.

Окрім того, обговорювалися підсумки переговорів НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" щодо забезпечення газом українських споживачів у 2008 р.

Окремої уваги було надано ситуації на ринку нафти і нафтопродуктів та питанню щодо підготовки та проведення Щорічних зборів Ради керуючих Європейського банку реконструкції і розвитку.

Також керівництво держави обговорило питання щодо підготовки України до Бухарестського саміту НАТО.


Фото: Прес-служби Президента.
Зараз ви читаєте новину «На зустрічі з Ющенком Тимошенко була напруженою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі