пʼятниця, 14 січня 2011 18:38

На затриманого "тризубівця" вішають вбивство бізнесмена

На затриманого "тризубівця" вішають вбивство бізнесмена

Голову Українського Відділення Антиімперського Фронту Ростислава Винара, який також є членом організації "Тризуб", звинувачують у вбивстві дніпропетровського бізнесмена Брагинського у жовтні 2009 року.

Про це 14 січня повідомили у прес-службі ВО "Жіноча Січ".

А в Івано-Франківську Винару інкримінували підпал дверей кафе "Галич" у грудні 2009 року. Оскільки він ніколи там не був, то не знав, що тоді то був офіс Партії регіонів.

У неділю, об 11.00 Ростислав Винар був затриманий міліцією на автовокзалі у Рогатині, звідки він мав їхати до своєї матері. "Мені заломили руки, вдягли чорну шапку на очі та відвезли до Івано-Франківського обласного відділення міліції", – розповів тризубівець.

У вівторок Винар був переведений до ІТТ СБУ Івано-Франківської області.

У середу під конвоєм разом із Андрієм Тарасенком, Романом Хмарою, Сергієм Борисенком, Пилипом Тараном був доставлений до Львова, звідки чартерним рейсом хлопців відправили до Запоріжжя.

Зранку у четвер Винара доправили до Дніпропетровського обласного управління МВС, де його звинуватили у вбивстві відомого на Дніпропетровщині бізнесмена Брагінського. Відпускаючи з Дніпропетровського СІЗО, Винару повідомили, що він лишається під підозрою.

"Дніпропетровські хлопці з міліції поставилися до мене по-людськи, зрозумівши, що я був змушений пережити за ці дні. Проте я здивований такому звинуваченню – у вбивстві", – розповів тризубівець.

Тепер відомий у Дніпродзержинську хірург із 30-річним стажем Ростислав Винар перебуває вдома.

Як відомо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

31 грудня  невідомі підірвали пам'ятник Сталіну в Запоріжжі.

Під час вибуху постраждав охоронець Запорізького обласного комітету КПУ, на території якого знаходився пам'ятник.

Після вибуху пам'ятника Сталіну міліція затримала двох свободівців.

Пізніше міліція відпустила затриманих у справі про підрив пам'ятника Сталіну представників всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Згодом ВО "Свобода" заявило про повторне затримання міліцією 10 січня заступник голови своєї облорганізації Юрія Гудименка у справі про вибух пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

zik.com.ua

Зараз ви читаєте новину «На затриманого "тризубівця" вішають вбивство бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі