вівторок, 18 вересня 2007 13:42

На засідання до Мороза БЮТівці і "нашоукраїнці" не прийдуть

Депутати 5-го скликання фракції БЮТ і блоку "Наша Україна" не будуть брати участь у позачерговій сесії Верховної Ради 20 вересня.

Як підкреслив кандидат у депутати від БЮТ Михайло Поживанов у вівторок, фракція БЮТ не має наміру брати участь у засіданні парламенту.

"Верховна Рада нелегітимна на сьогоднішній день", - сказав Поживанов, додавши, що спроби провести позачергове засідання Верховної Ради - це просто використання бюджетних засобів "для самопіару комуністів, соціалістів і Партії регіонів".

Крім того, Поживанов повідомив про те, що переглянув проект бюджету на 2008 рік і, за його словами, у документі передбачене збільшення фінансування діяльності народних депутатів. "Людям говорять одне, а роблять інше", - сказав він.

У свою чергу заступник керівника виборчого штабу блоку "Наша Україна - Народна самооборона", депутат 5-го скликання фракції "Наша Україна" Микола Оніщук підкреслив, що фракція "звісно не буде брати участь в засіданні".

За його словами, депутати не прийдуть на це засідання з двох причин - Верховна Рада неповноважна й у країні через 10 днів відбудуться позачергові парламентські вибори, а по-друге, фракція "Наша Україна" у 5-ому скликанні Верховної Ради припинила своє існування.

Оніщук також додав, що депутати фракції "Наша Україна" не братимуть участь в позачерговому засіданні Верховної Ради, оскільки не визнають легітимність парламенту.

Крім того, за його словами, максимум, що може відбутися 20 вересня в стінах Верховної Ради це збори, на яких уряд може представити проект державного бюджету.

При цьому Оніщук підкреслив, що ці збори не матимуть ніяких правових наслідків, пише "Интерфакс-Украина".

Зараз ви читаєте новину «На засідання до Мороза БЮТівці і "нашоукраїнці" не прийдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі