четвер, 05 лютого 2009 12:32

На запитання Льовочкіна Тимошенко відповідала "базарним стилем"

На запитання Льовочкіна Тимошенко відповідала "базарним стилем"
Прем"єр Юлія Тимошенко закликає Партію регіонів сформувати коаліцію і уряд та взяти відповідальність за ситуацію в країні на себе.

Про це вона сказала, відповідаючи на репліку "регіонала" Сергія Льовочкіна про те, що уряд не спирається на більшість, яка налічує лише 217 депутатів.

"У нас дуже важко складалася коаліція, уряд, у нас були великі проблеми, пов"язані з однією частиною коаліції. Але, шановний пане Льовочкін, у нас сьогодні є коаліція, уряд. А що ж ваша партія нездатна створити коаліцію, уряд і дати країні результат? Проголосуйте, створіть коаліцію, беріть владу – ніхто ж не заважає", - сказала Тимошенко.

Про свопи ми з вами в кулуарах поговоримо

Відповідаючи на питання Льовочкіна, чому прем"єр звітує у парламенті без президента, вона сказала:

"Якщо ви питаєте про президента, то я хочу нагадати, що ви, пане Льовочкін, Бойко і Фірташ – команда президента. То приведіть його в парламент. Я думаю, що функціонування РосУкрЕнерго за останні роки достатнє, щоб його заманити його сюди якимось чином".

"І мені дуже цікаво, що ви мені ставите питання про президента. Це я вам маю його поставити, ви ж у нього кожен день, а я не можу три місяці з ним поспілкуватися", - додала вона.

Політик може собі все дозволяти, але не прем"єр-міністр

На питання Льовочкіна, як вона оцінює поточні ставки на українські дефолтно-кредитні свопи, Тимошенко відповіла: "Про свопи ми з вами в кулуарах поговоримо, я вам розкажу все на пальцях".

У свою чергу Льовочкін сказав Тимошенко, що президент є її політичним партнером, який зробив її рейтинговим політиком і прем"єром.

"І для довідки. Кредитно-дефолтні свопи зараз котируються за ставкою 32%. Це найвища ставка у світі, а це значить, що країна прямує до дефолту", - сказав він.

У свою чергу "регіонал" Сергій Головатий під час засідання обурився стилем відповідей Тимошенко і попросив спікера Володимира Литвина відреагувати на це.

"Коли прем"єр собі дозволяє своїми вустами переходити на стиль дніпропетровської базарної я не буду говорити кого по відношенню до глави держави, принижуючи Україну в особі глави держави, ваш обов"язок як спікера зупинити базарний стиль прем"єр-міністра", - сказав він.

"Тому що політик може собі все дозволяти, але не прем"єр-міністр. Тому ви повинні зупинити і попередити її", - додав Головатий.

На це Литвин сказав, що звертався до усіх з проханням бути "взаємно стриманими".

За матеріалом: Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «На запитання Льовочкіна Тимошенко відповідала "базарним стилем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі